میوه من

منو

بادام درختی

بادام درختی است که تا ارتفاع ۸ متری می رسد . درختی است زیبا که از زمانهای قدیم در نواحی مرکزی و غربی آسیا مخصوصا افغانستان و ایران ، سوریه و فلسطین پرورش می یافته است.

نامهای فارسی: بادام معمولی، درخت بادام، لوز، بادام آغاجی، درخت بادام شیرین، کهرو، ارچین، بایم، چغاله بادام، دیم دار، گواروم بوته
نام انگلیسی: Almond – Sweet almond – Bitter almond
نام علمی: Amygdalus communis (syn.Prunus communis)
خانواده: Rosaseae

ترکیبات:

درصد گرم مغز بادام شیرین خشک شده مواد زیر یافت می شود:

  • آب ۴/۷ گرم
  • انژری ۵۹۸ گرم
  • پروتئین ۱۸/۶ گرم
  • روغن اشباع نشده ۵۴/۲گرم
  • نشاسته ۱۹/۵گرم
  • کلسیم ۳۲۰ میلی گرم
  • فسفر ۵۰۰میلی گرم
  • آهن ۴/۷ میلی گرم
  • پتاسیم ۷۷۰ میلی گرم
  • ویتامین ب ۱ ۰/۲۵ میلی گرم
  • ویتامین ب ۲ ۰/۹ میلی گرم
  • ویتامین ب ۳ ۳/۵ میلی گرم
  • بطور کلی دو نوع بادام وجود دارد:

    ۱- بادام شیرین Sweet Almond

    ۲- بادام تلخ Bitter Almond

    میوه درخت بادام بصورت شفت می باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجود دارد . در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت در است که پوشیده از کرک است و هنوز بردستی رشد نکرده که آنرا چغاله بادام Amandon می نامند که دارای خواص مخصوص می باشد . پس از رسیدن آن بتدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت می شود و مغز آن در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده می شود .

    مغز این میوه بیضی شکل و مسطح بوده که یکطرف آن نوک تیز است . مغز بادام در داخل پوسته نارک قهوه ای رنگی می باشد که می توان آنرا بکمک آب گرم از آن جدا کرد که مغز آن سفیدرنگ در داخل آن است .

    مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزه ای درد و بسهولت از بادام تلخ تشخیص داده می شود .

    از کلیه قسمت های درخت بادام شیرین مانند شکوفه ، برگ و میوه آن استفاده طبی می شود.

    خواص درمانی و داروئی

    بادام شیرین از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر است .
    ۱) بادام ملین بوده و روغن آن ضد یبوست است مخصوصا از روغن آن می توان رفع یبوست برای بچه ها استفاده کرد .

    ۲) این میوه سینه را نرم می کند .

    ۳) شیر این میوه برای رفع سرفه ، ناراحتی حنجره و تنگی نفغس مفید بوده و خلط آور است .

    ۴) این میوه برای درمان زخم روده ها و مثانه و اسهال مفید است .

    ۵) بادام بو داده مقوی معده بوده و قابض است .

    ۶) این میوه تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم را زیاد می کند .

    ۷) این میوه را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید برای درد کبد و سرفه مفید است .

    ۸) چغاله این مویه را لثه و ریشه دندان را تقویت می کند .

    ۹) چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است .

    ۱۰) شکوفه این میوه را دم کنید و بعنوان مسهل برای اطفال استفاده کنید .

    ۱۱) دم کرده پوست قهوه ای رنگ مغز این میوه بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است .(مقدر مصرف ۵ گرم در ۱۰۰ گرم آب )

    ۱۲) جوشانده برگ درخت این میوه برای نارسائی کبد و کیسه صفرا مفید است .

    ۱۳)روغن این میوه خواب آور است و بیخوابی را از بین می برد .

    ۱۴)برای صاف کردن سینه و نرم شدن روده ها و از بین بردن سرفه خشک باید روغن آن را با شکر و کتیرا مخلوط کرده و بخورید .

    ۱۵)روغن آن را با آب گرم مخلو ط کنید داروی خوبی برای رفع اسهال و دل پیچه بچه ها خواهد بود . ضمنا این مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان می کند .

    ۱۶)برای درمان نقرس و رفع خمیدگی پیران ، مهره های پشت را با روغن این میوه چرب کنید .

    ۱۷)برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است .

    ۱۸)برگ خشک شده درخت بدام قابض بوده و اسهال را از بین می برد.

    ۱۹)روغن بادام شیرین بدلیل خاصیت نرم کنندگی و ضد التهاب در کرم ها و پمادها بکار می رود.

    ۲۰)برای رفع بیماریهای سینه ، روغن بادام شیرین را با هموزن آن عسل و یک زرده تخم مرغ مخلوط کنید که بصورت خمیر یکنواختی داراید سپس به آن جوشانده گل ختمی اضافه کرده و یک قاشق چایخوری از انرا بفاصله هر سه ساعت بخورید .

    ۲۱)برای رفع خارش پوست بچه هائیکه که سرخک و مخملک دارند روغن آن را در تمام سطوح بدن آنها بمالید خارش را تسکین می دهد .

    ۲۲)مالیدن روغن این میوه بر روی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان می کند.

    ۲۳) روغن این میوه اگزما را رفع می کند .

    بادام_میوه من

    خواص درمانی بادام تلخ:

    مغز بادام تلخ ازنظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است

    ۱- بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد می باشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است .

    ۲- خوردن آن برای تنگی نفس ، سرفه و ورم ریه مفید است .

    ۳- بادام تلخ رابا عسل بخورید کبد و طحال را تمیز می کند .

    ۴- برای رفع درد کلیه ها آن را با نشاسته و نعناع بخورید .

    ۵- ترکیب آن با عسل برای قولنج مفید است .

    ۶- برای از بین بردن سنگ کلیه و ناراحتی های کلیه ، آن را با شیره انگور مخلوط کرده و بخورید .

    ۷- اگر عادت ماهیانه خانم ها عقب می افتد بهترین طرز درمان آن قرار دادن شیاف بادام تلخ در مهبل است .

    ۸- برای ازبین بردن لکه های صورت ، آن را پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید .

    ۹- پماد آن برای درمان زخم های کهنه خارش و مخملک بکار میرود .

    ۱۰- ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع دردها مفید است .

    ۱۱- ضماد ریشه درخت بادام برای پاک کردن طحال ، کلیه و دفع کرم روده بکار می رود .

    ۱۲- دم کرده ریشه درخت بادام تلخ برای پاک کردن طحال ، و دفع کرم روده بکار می رود .

    ۱۳- روغن آن خاصیت مسهلی درد .

    ۱۴- روغن آن برای تنگی نفس ، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است .

    ۱۵- برای رفع زنگ زدن و صدا در گوش یک قطره از روغن آن را در گوش بریزید .

    ۱۶- مالیدن روغن آن بر روی صورت ، لکه ها و چین و چروک را از بین می برد .

    ۱۷- رغن آن ترک دست و پا را که از سرما ایجاد شده از بین می برد .

    ۱۸- آنهایی که مبتلا به اگزما هستند اگر از آن خمیری درست کنند و از آن بجای صابون برای شستن نقاطی که مبتلا به اگزما است استفاده کنند بزودی بهبود می یابند .

    ۱۹- خمیر آن برای رفع بوی بد پا و زیر بغل مفید است .

    ۲۰- روغن آن برای درمان سیاه سرفه مفید است .

    بادام_میوه من

    مضرات:

    بادام از نظر اینکه دارای مواد مغذی بسیاری است بنابراین غذای بسیار خوبی است ولی چون سنگین و ثقیل الهضم می باشد نباید در خوردن آن افراط کرد و مقدر آن نباید در روز بیش از ده دانه باشد . این میوه همچنین برای معده های ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی که معده ضعیف دارند بهتر است آن را با شکر بخورد.

    اسانس بادام تلخ:

    این اسانس مایعی زلال و بیرنگ است که در اثر کهنه شدن برنگ زرد کمرنگ در می آید . بوی آن قوی ، طعمش سوزاننده و تلخ و بسیار سمی است . اسانس آن بسهولت با اکسیژن هوا ترکیب و اکسید می شود . بنابراین باید همیشه محتوی آن کاملا پر و در بسته بوده و در جای تاریک و سرد نگاهدری شود .

    پوست این میوه:

    بصورت جوشانده مصرف می شود . طرز تهیه آن به این صورت است که ۵۰ گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب ریخته و مدت چند دقیقه آنرا می جوشانند سپس آنرا صاف کرده و مصرف می کنند .

    برگ درخت این میوه:

    برای تهیه جوشانده برگ درخت بادام ۵۰ گرم برگ درخت را در یک لیتر آب می جوشانند و سپس صاف می کنند.

    مغز:

    شیر بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهیه می کنند . برای تهیه آن ۵۰ گرم مغز بادام را کاملا آسیاب کرده که بصورت پودر در آید . سپس مقدر ۵۰ گرم شکر یا قند به آن اضافه کرده و با یک لیتر آب مخلوط می کنند مایعی مانند شی بدست می آید.

    مغز بادام:

    معمولا بصورت خشک شده و خام و یا بوداده مصرف می شود.

    http://www.beytoote.com/http://www.ensafnuts.com/http://www.pezeshk.us/
    نوع دیگر شیر آن برای کودکان شیر خوار و اطفال بسیار مفید است و می تواند جانشین شیر مدر و یا مکمل آن باشد بدین ترتیب بدست می آید که مقدر ۵۰ گرم آن را بمدت چند دقیقه در آب گرم قرار می دهند تا پوست آن کنده شود سپس آنرا آسیاب کرده و بصورت پودر در می آیند و مقدر کمی آب را بان اضافه می کنند و بهم می زنند تا بشکل خمیر در آید سپس خمیر حاصل را با یک لیتر آب مخلوط و بهم می زنند و سپس مقدر ۵۰ گرم عسل بآن اضافه می کنند تا کاملا حل شود . این مایع را از پارچه ململ می گذرانند تا مایعی مانند شیر از آن باقی بماند.طریقه دیگری که آسان تر است بدین صورت می باشد که مقدر ۵۰ گرم از آن پوست کنده یک لیتر آب و ۵۰ گرم عسل یا شکر را در داخل مخلوط کن برقی بریزید و تا مایعی مانند شیر بدست آید .

    دسته :  آجیل و خشکبار, خواص میوه ها

    دیدگاه ها