میوه من

منو

خواص و فواید کاهو

کاهو گیاهی بسیار مفید و خوش طعم که بیشتر در سالادها استفاده می شود، در این بخش از سایت آکاایران قصد داریم تا شما را با خواص کاهو آشنا کنیم، امیدواریم به مطالعه این مطالب به دانشتان افزوده شود، با ما همراه باشید.

نحوه استفاده : کاهو به طرق مختلف در سالادها و بعضی غذاها مصرف دارد و میتوان آنرا همراه با سکنجبین به علت طعم لذیذ مصرف کرد.
خواص : کاهو Lettuce
نام علمی lactuca sativa

گیاه شناسی:

کاهو یکی از قدیمی‌ترین سبزیجات دنیا است منشاء آن در هندوستان و آسیای مرکزی می‌باشد. کاهو شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می‌شده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. کاهو گیاهی است یکساله که دارای برگهای پهن و دراز و سبز روش می‌باشد و با طعم کمی شیرین. انواع مختلف کاهو که در حال حاضر در آمریکا کشت می‌شود حدود ۱۶ نوع می‌باشد که در تمام طول سال وجود دارد روی‌همرفته دو دسته کاهو وجود دارد.

کاهوی پرورشی و اهلی که در سالاد استفاده می‌شود که کاهوی گرد Head Lettuce و کاهوی ایرانی Romano Lettuce از انواع مهم آن است. کاهوی وحشی یا کاهوی خودرو. کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است. از امام صادق علیه‌السلام نقل شده که کاهو خون را صاف می‌کند کاهو می‌تواند به مقدار گلبولهای قرمز بیفزاید و در گونه‌ها ، سرخی مطلوب پدید آورد و اعصاب را منظم کرده ، بینایی را تقویت کند.

خواص درمانی کاهو:

خواص گیاه کاهو

  • کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است
  • ۱)کاهو تمیز کننده خون است
    ۲)کاهو بعلت داشتن آهن خونساز است
    ۳)ضد تورم است
    ۴)کاهو خواب آور و آرام بخش است
    ۵)کاهو برای ضعف اعصاب مفید است
    ۶) کاهو ملین و ادرار آور است
    ۷)خوردن کاهو برای مالیخولیا مفید است
    ۸)کاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می کند
    ۹)اگر کاهو را با سکنجبین و یا سرکه بخورند اشتها آور است
    ۱۰)کاهو اثر ضد تشنج دارد
    ۱۱)درد معده را تسکین می دهد
    ۱۲)کاهو قوای جنسی را تقویت می کند
    ۱۳)برای برطرف کردن درد سینه کاهو را بپزید و بخورید
    ۱۴)زنان شیرده اگر می خواهند که شیرشان زیاد شود باید کاهوی پخته بخورند
    ۱۵)ورم غدد لنفاوی را برطرف می کند

    خواص تخم کاهو

  • تخم کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است
  • ۱-تخم کاهو مخرب و خواب آور است
    ۲-خوردن تخم کاهو زکام را برطرف می کند
    ۳-تخم کاهو برای درد سینه مفید است
    ۴-خوردن تخم کاهو برای دستگاه ادراری نافع است و آنهائیکه قطره قطره ادرار می کنند باید تخم کاهو بخورند
    ( در حدود ۱۰ گرم روزانه ) تا این مرض برطرف شود .

    میوه من

    سوالات متداول:

  • کاهوهای مختلفی در بازار هست؛ کاهوی پیچ، چینی، رسمی و… اینها تفاوتی با هم دارند؟
  • کاهوها ۶ نوع مختلف‌اند که هر یک به گونه‌ای مجددا تقسیم‌بندی می‌شوند. خواص و مواد این کاهوها نزدیک به هم است و تفاوت چندانی با هم ندارند.

  • بیشتر ما علاقه زیادی به مغز کاهو داریم؛ در صورتی که همیشه شنیده‌ایم برگ‌های سبزتر مقوی‌ترند. چرا؟
  • برگ‌هایی که سبز تیره هستند، همیشه باارزش‌ترند؛ زیرا عمر بیشتری دارند و در نتیجه مواد مغذی بیشتری در خود ذخیره می‌کنند. در عوض، برگ‌های روشن‌تر، جوان‌ترند و مواد مغذی‌‌شان کمتر است.

  • ساقه کاهو هم ارزش غذایی دارد؟
  • بله، ساق کاهو منبع فیبر است. برگ‌‌های کاهو ۹۶درصد آب و حدود یک درصد فیبر دارند در حالی که ساقه کاهو، آب کمتر، فیبر و املاح بیشتری دارد. بنابراین، خوردن آن برای رفع یبوست و کاهش کلسترول خون توصیه می‌شود.

  • کاهو نفاخ هم هست؟
  • بله؛ تمام سبزیجات خام، نفخ ایجاد می‌کنند و البته پختن کاهو سبب کاهش این عارضه‌اش می‌شود. مصرف کاهو با مواد ضدنفخی نظیر زیره، رازیانه و گشنیز هم می‌تواند سبب کاهش نفخ این سبزی شود.

  • پختن کاهو، ارزش غذایی آن را کم نمی‌کند؟
  • پختن سبب می‌شود مقدار زیادی از اسید فولیک کاهو از بین برود. این ویتامین ارزشمند به حرارت حساس است و جوشاندن ۴، ۵ دقیقه‌ای کاهو سبب می‌شود نیمی از آن از بین برود.

  • خوردن کاهو با سکنجبین چطور؟ روی نفاخی کاهو تاثیر دارد؟
  • سکنجبین بر طبیعت سرد کاهو تاثیر می‌گذارد. سکنجبین به دلیل گرم بودن، طبیعت سرد کاهو را خنثی می‌کند. مصرف این ۲ با هم عادت بسیار خوبی است. از سوی دیگر، چون کاهو کم‌کالری است و سکنجبین کالری بالایی دارد، مصرف این ۲ با هم انرژی خوبی به مصرف‌کننده‌اش می‌رساند.

  • زیاد خوردن کاهو هم می‌تواند مضر باشد؟
  • به هر حال، خوردن هر چیزی حد و اندازه‌ای دارد. زیاده‌روی در خوردن هیچ خوراکی مفیدی توصیه نمی‌شود.

  • آیا کاهو خوردن منع مصرف هم دارد؟
  • در حد و اندازه‌های خوراکی، نه! اما اگر شخصی آخر شب خسته باشد و مقدار زیادی کاهو بخورد و بخواهد رانندگی هم بکند، احتمال خطر بالا می‌رود.

  • روی برخی کاهوها لک‌هایی دیده می‌شود که اصطلاحا به آن زنگ‌زدگی می‌گویند. این لک‌ها را که بیشتر روی آوند کاهو دیده می‌شوند، باید دور ریخت؟
  • گاهی انگل‌هایی به سبزیجات حمله می‌کنند و سبب بروز بیماری‌های گیاهی می‌شوند. برخی از این انگل‌ها برای ما انسان‌ها بی‌ضررند اما برخی می‌توانند مشکل‌ساز شوند. بهتر است لک‌ها یا هر تغییر وضعیتی که در سبزیجات دیده می‌شود را جدا کرد و دور انداخت و مابقی قسمت‌ها را خورد.

  • کاهوی تلخ را هم می‌توان مصرف کرد؟
  • یکی از تفاوت‌های بین کاهوها تلخ بودن بعضی‌هاست. ماده‌ای در کاهو وجود دارد که وقتی درصد آن بالا می‌رود، سبب تلخ شدن کاهو می‌شود و وقتی درصد آن پایین‌تر باشد، تلخی کاهو مشخص نمی‌شود. این ماده در تمامی کاهوها وجود دارد و مضر نیست. اتفاقا همین ماده تلخ تا حدی برای تقویت معده نیز خوب است و سبب ترشح آنزیم بیشتر و هضم بهتر غذا می‌شود. پس یادتان باشد که کاهوهای تلخ خاصیت هضم‌کنندگی و تقویت کنندگی بیشتری برای عملکرد معده دارند.

  • بهترین روش شست‌وشوی کاهو چگونه است؟
  • کاهو اصولا برگ‌های صافی دارد؛ اما نه خیلی صاف. شست‌وشوی سبزیجات برگ‌صاف، از آنجا که به راحتی گل‌و‌لای از روی آنها پاک می‌شود، مشکل نیست. اما شست‌وشوی سبزیجات پیچ‌دار و ناصاف، باید دقیق انجام شود. ابتدا باید قسمت‌های آسیب‌دیده کاهو را دور بریزیم و برگ‌ها را جدا کنیم. بعد باید برگ‌های جداشده‌ کاهو را در آب کمی بخیسانیم تا گل‌و‌لای آنها خارج شود. بعد از شستن گل و لای، در مرحله بعد، مواد ضدعفونی‌کننده را در آب می‌ریزیم و کاهو را در آن می‌شوییم.

    http://www.akairan.com/
    http://www.beytoote.com/
    http://danesh.roshd.ir/
    http://seemorgh.com/
    این گیاه یکی از قدیمی ترین سبزیجات دنیا به شمار می آید که منشأ آن در هندوستان و آسیای مرکزی است. پیشینه ی مصرف این گیاه در ایران شش قرن قبل از میلاد است. این سبزی یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافت و جزو غذاهای مهم رومیان شد.

    این گیاه گیاهی است یک ساله و دارای برگ های پهن و دراز و سبز، با طعم کمی شیرین. این گیاه موجب افزایش گلبول های قرمز خون شده و آهن موجود در آن برای درمان کم خونی مفید است؛ از همین رو در گونه ها، سرخی مطلوب پدید می آورد و اعصاب را منظم می کند و بر قدرت بینایی می افزاید.

    این ماده غذایی به ویژه حاوی ویتامین «ث» – ضد اسکوربوت – است. این گیاه ارزش غذایی چندانی ندارد، اما از لحاظ درمانی فوق العاده و سرشار از نمک های معدنی با خاصیت قلیایی است؛ به همین سبب خون را تصفیه می کند و به حفظ هوشیاری مغز و سلامت بدن کمک می نماید.

    برگ های بیرونی این گیاه ارزش خوراکی بسیار دارد؛ زیرا این برگ ها بیشتر در معرض نور آفتاب قرار دارد و نسبت به برگ های داخلی حاوی ویتامین بیشتر است. هر چه این گیاه سبزتر باشد، ویتامین بیشتری دارد. این گیاه پخته برای ازدیاد شیر مادر مناسب است. این سبزی محتوی چند ماده مهم و شفابخش است. آب این گیاه ، خنک و شادابی بخش است و میزان فراوانی منیزیم در آب آن سبب تقویت بافت عضلانی، اعصاب و مغز می شود. آب این گیاه جنبه درمانی دارد.

    سلولز موجود در این گیاه حجم مواد داخل روده و حرکات روده را افزایش می دهد که این امر درمان یبوست را آسان می سازد. این گیاه برای رفع بی خوابی نیز مؤثر است؛ زیرا دارای ماده ای خواب آور به نام لکتوکاریوم است که حاوی کربوهیدرات است. این ماده غذایی برای درمان دیابت ماده غذایی مناسب است و افراد دیابتی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند. استفاده از این گیاه به علت داشتن املاح فراوان – به خصوص منگنز و روی – برای جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو مفید است.

    دسته :  خواص سبزیجات و گیاهان

    دیدگاه ها