میوه من

منو

خواص ذرت یا بلال

ذرت مانند سیب‌زمینی یکی از سبزیجات نشاسته‌ای می‌باشد و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تامین کننده غلات کامل است و از جمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آن‌ها می‌باشد که بخش اعظمی از انرژی روزانه‌شان را تامین می‌کند.

ذرت دارای بیش از صدها گونه متفاوت است و به رنگ‌های بسیار متنوعی وجود دارد. در حقیقت علاوه بر ذرت زرد و سفید، ذرت به رنگ‌های صورتی، بنفش، آبی، قرمز و مشکی نیز وجود دارد. جالب است بدانید اخیراً ذرت‌ های چند رنگ هم در کشور آمریکا کشت شده‌اند.
از این گیاه محصولات متعددی مانند نشاسته ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت، روغن ذرت، پاپ کورن و … تهیه می‌شود.

ترکیبات:

در ۱۰۰ گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است:

  • انرژی: ۳۵۰ کالری
  • آب: ۱۳ گرم
  • پروتئین: ۹ گرم
  • چربی: ۴ گرم
  • مواد نشاسته ای: ۷۲ گرم
  • کلسیم: ۲۲ میلی گرم
  • سدیم: ۱ میلی گرم
  • پتاسیم: ۲۸۵ میلی گرم
  • فسفر: ۲۶۵ میلی گرم
  • آهن: ۲ میلی گرم
  • ویتامین آ: ۴۹۰ واحد
  • ویتامین ب۱ : ۰/۴ میلی گرم
  • ویتامین ب۲: ۰/۱۲ میلی گرم
  • ویتامین ب۳ : ۲/۲ میلی گرم
  • ارسنیک: ۳۰ میلی گرم
  • ذرت و بیماری‌های قلبی:

    ذرت سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و فیتونوترینت های بسیار قوی و کارآمد است که برای کاهش گرفتگی عروق موثر می‌باشد. همچنین برخی آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار می‌کنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل می‌کنند. در نتیجه فشارخون کاهش می‌یابد.

    ذرت و دستگاه گوارش:

    ذرت به علت اینکه منبع خوبی از فیبر می‌باشد، رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد. این باکتری‌ها با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مزایای متعددی را برای دستگاه گوارش به همراه دارند؛ زیرا سوخت سلول‌های کولون را تامین می‌کنند و باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان کولون می‌شوند.

    ذرت و دیابت:

    ذرت به دلیل دارا بودن انواع فیبرها برای قند خون مفید است. افراد دیابتی آن را به مقدار زیاد نمی‌توانند استفاده نمایند زیرا نمایه گلایسمی بالایی دارد. ولی استفاده از مقادیر کمی از آن بسیار سودمند می‌باشد. البته ذرت برای پیشگیری از دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.

    ذرت _بلال_میوه من

    ذرت بر ضد بیماری ایدز:

    لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که در بسیاری از مواد غذایی یافت می‌شوند. ذرت نیز سرشار از این پروتئین‌ها می‌باشد. لکتین‌ها می‌توانند به گیرنده‌های کربوهیدراتی در غشای سلول‌ها متصل شود. اتصال لکتین‌ها به این گیرنده‌ها فعالیت بسیاری از ویروس‌ها، از جمله ویروس ایدز را مختل می‌کند. با این حال مطالعات بیشتری برای اثبات اثر آن بر بیماری ایدز لازم است.

    دیگر خواص داروئی بلال:

    – آن یک منبع غنی از ویتامین B1 است که در سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها استفاده می‌شود.

    – سرشار از ویتامین B5 است که به فعالیت‌های فیزیولوژیکی در بدن کمک می‌کند.

    – حاوی فولیت است که در تولید سلول‌های جدید نقش قابل ملاحظه‌ای دارد.

    – حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماری‌ها مفید است.

    – به دلیل این مزایای تغذیه‌ای، متخصصان تأکید دارند که آن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.

    – ذرت علاوه‌بر اینها، سرشار از فیبر خوراکی است که به شما کمک می‌کند با مشکلات ‌هاضمه و دستگاه گوارش مثل یبوست مقابله کنید.

    – ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است؛ فیبر خوراکی در آن به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک می‌کند، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد.

    – برای کمک به کاهش میزان قندخون در افراد مبتلا به دیابت مفید است.

    – همچنین این مواد (فیبر)، موجب کاهش کلسترول می‌شود، در حقیقت روغن موجود در دانه و پوست آن سبب پایین آمدن کلسترول توسط پلاسمای خون به‌ویژه میان افراد میانسال و سالمند می‌شود.

    – مصرف روزانه یک فنجان دانه‌های آن در میان وعده‌های غذایی، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ (ناشی از یبوست) را کاهش دهد.

    – همچنین مصرف میزان کافی از فیبر گیاهی به بهبود عملکرد روده‌ها کمک و مانع از ابتلا به یبوست می‌شود.

    – زنان مبتلا به کم‌خونی به‌ویژه کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامین می‌توانند با مصرف آن به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.

    – اسیدفولیک موجود در آن نیز در پیشگیری از نارسایی‌ مادرزادی لوله عصبی موثر است.

    – برخی از املاح موجود در ذرت مانند منیزیم می‌توانند گرفتگی‌های عضلانی را بهبود ببخشند.

    – همچنین کلسیم و فسفر موجود در آن تأثیر چشمگیری بر استخوان‌سازی می‌گذارد؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان درحال رشد و نوجوانان بسیار مفید است.

    – ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها علاوه‌بر این‌که جلوی بیماری‌ها را می‌گیرند، می‌توانند در شادابی پوست، مو و ناخن نیز موثر باشند.

    روش مصرف:

    ذرت را به اشکال بسیار متفاوتی مانند کبابی کردن، استفاده از ماکرویو، پختن در آب جوش (آب پز کردن)، بخار پز کردن، تهیه پاپ کورن و … می‌توان طبخ کرد. البته بهترین روش برای پخت ذرت بخار پز کردن است که هم طعم متفاوتی دارد هم بسیاری از مواد مغذی آن حفظ می‌شود. بعد از پختن ذرت می‌توانید به آن مقداری نمک، فلفل و کمی کره بیفزایید. نکته قابل‌ذکر در تهیه ذرت این است که نباید در حین پخت به آن نمک اضافه کنید، همچنین آن را بیش از اندازه روی حرارت قرار ندهید زیرا هم طعم خود را از دست می‌دهد و هم بسیار سفت و غیرقابل‌هضم می‌شود. ۱۵-۲۰ دقیقه زمان برای پخت آن کافی می‌باشد. ذرت‌ها را بعد از دانه دانه کردن و پختن، می‌توانید در انواع غذاها مانند پاستا، ماکارونی، پیتزا، سوپ، سالاد و … و نیز به همراه انواع ساندویچ‌ها یا مخلوط با برنج استفاده نمایید.

    خواص درمانی کاکل ذرت:

    کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند.

  • کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دم کرده آن ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است.
  • درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد . سنگ مثانه ،‌التهاب و درد مثانه را از بین می برد.
  • کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند.
  • به غیر از کاکل ذرت از برگ ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می آید.
  • جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی بینی را بند می آرود. برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت استفاده کنید.
  • جوشانده ریشه آن برای سوزش مجاری ادراری مفید است . جوشانده وسط ذرت درد شکم و معده را از بین می برد.
  • در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند.
  • مضرات:

  • مصرف انحصاری آن موجب کمبود ویتامین های ب و برص شده هم چنین موجب عدم جذب ویتامین ب۳ می گردد.
  • افراد مبتلا به سرماخوردگی نباید از ذرت سرخ شده استفاده نمایند و نیز اشخاص مبتلا به واریس باید در مصرف آن احتیاط نمایند.
  • زیاده روی و مصرف بی رویه ذرت موجب سوء هاضمه و ناراحتی می شود.
  • http://www.hidoctor.ir/http://namnak.com/http://www.oabab.net/
    بغیر از کاکل بلال از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .۱)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.
    ۲)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .۳)جوشانده ریشه بلال برای سوزش مجاری ادراری مفید است .۴)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .۵)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
    بلال به خودی خود ماده غذای بسیار مفیدی است اما نحوه طبخ و تهیه آن در سلامتش بسیار تاثیرگذار است. برای مثال اضافه کردن نمک و کره از ارزش غذایی آن می‌کاهد و می‌تواند زمینه‌ساز چاقی و بیماری‌های متابولیکی شود. میان‌وعده‌هایی مانند بلال بوداده یا پاپ کورن می‌توانند به اندازه سبزیجات و میوه‌‌ها آنتی‌اکسیدان‌های لازم را به بدن برسانند. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از بیماری‌های مختلف قلبی، سرطان‌ها و بیماری‌های متابولیکی مانند دیابت جلوگیری کنند. درواقع پلی‌فنل موجود در آنها رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و با بیماری‌ها مبارزه می‌کند.

    دسته :  خواص سبزیجات و گیاهان

    دیدگاه ها