میوه من

منو

خاصیت های شاتوت

دو نوع توت سیاه وجود دارد یکی درست مثل توت سفید بوده و تمام خواص و شکل و فرم آن را دارد و حتی مزه‌اش هم مانند توت سفید شیرین بوده تنها رنگش سیاه است. این توت و درختش در ایران نادر است. نوع دیگر که نه تنها در از لحاظ رنگ میوه با توت سفید شباهتی ندارد بلکه مزه‌اش هم با آن بکلی فرق داشته و در اغلب نقاط ایران بنام شاتوت معروف و در یزد توت سیاه و درهمدان توت شرابی نامیده می‌شود.

شاتوت از نظر طبیعت، سرد و خشک است و قابض.
شاتوت عطش را فرو می‌ نشاند و اشتها را بیدار می ‌کند.
با توجه به وجود قند طبیعی فروکتوز در این میوه در صورت مصرف درست و به اندازه آن، برای افراد دیابتی نیز مفید بوده و حتی می ‌تواند جایگزین مناسبی برای مصرف قند باشد.
شاتوت طبیعتی سرد داشته، بازکننده گرفتگی ‌ها بوده و عوارض صفرا را از بین می ‌برد. همچنین برای تسکین زخم ‌های روده‌ای مناسب است.
شاتوت، توت‌ فرنگی و عصاره آن ها به ‌طور موثری از رشد سرطان سینه و دهانه رحم جلوگیری می‌ کنند و به علاوه عصاره آن موثرترین عامل در کاهش رشد سلول ‌های سرطانی در سینه است.

خواص درمانی و داروئی

۱- شاتوت شامل ویتامین‌های آ-A، ب۱-B۱، ب۲-B۲، ث-C و همچنین پروتیین، چربی، آهن، کلسیم، گلوکز، مواد قندی واملاح معدنی از جمله تانن است.

۲- طبیعتی سرد دارد و صفرا و گرمی را از بین می‌برد.

۳- میوه‌ای مغذی و نیرو بخش است.

۴- مصرف آن خون را تصفیه می‌کند.

۵- میوۀ نرسیده آن اثر ضد اسهال (قابض) دارد.

۶- اگر صبح ناشتا رسیده آن را بخورید ملیّن است ومانند مسهل عمل کرده و یبوست را از بین می‌برد.

۷- به علت دارا بودن ویتامین‌های «آ-A» و «ث-C» در رفع خستگی ناشی از فعالیتهای فکری مفید است.

۸- مصرف این میوه خوش طعم، بدن را ضد عفونی می‌کند.

۹- غرغره کردن آب شاتوت نارس برای درمان برفک، آنژین، ورم دهان، درد گلو، آفت (جوش های دهان) و التهاب مخاط دهان مفید است.

۱۰- طعم ترش آن عطش را رفع می‌کند.

۱۱- ضماد شاتوت به تنهایی و یا مخلوط با سرکه طبیعی می‌تواند ترک های جلدی و ترک بین انگشتان و کف پا را از بین ببرد.

۱۲- اگر شیره میوه کاملا نرسیده آن را هر روز به مقدار یک یا دو استکان بخورید، اسهال‌های ساده و بعضاً اسهال‌های خونی را درمان می‌کند.

۱۳- اگر ۱۵ گرم پوست ریشۀ درخت شاتوت را در ۲۵۰ گرم آب بجوشانید و هر صبح ناشتا میل کنید برای دفع کرم و انگل روده مفید است.

۱۴- برای درمان تب های متناوب می‌توانید جوشاندۀ ۴۰ تا ۸۰ گرم برگ درخت شاتوت در یک لیتر آب مصرف کنید.

۱۵- جوشاندۀ برگ درخت شاتوت به مقدار ۶۰ گرم در یک لیتر آب، درد دندان را هر قدر که شدید باشد، تسکین داده و آرام می‌کند؛ برای این منظور باید در چند نوبت جوشانده را به صورت گرم مدتی در دهان نگاه داشت سپس بیرون ریخت.

۱۶- مرهم و ضماد ساییدۀ برگ درخت شاتوت با روغن زیتون جهت التیام زخم‌های پوستی و سوختگی آتش مفید است.

۱۷- ضماد برگ له شدۀ درخت آن برای درمان گزش حشرات مفید است.

شاتوت_میوه من

خواص برگ شاتوت:

  • استفاده از جوشانده برگ‌ های این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده می ‌شده است.
  • در برگ شاتوت ماده‌ ای ضد قند وجود دارد که می‌ تواند مرض قند را درمان کرده و قند خون را کاهش دهد. به همین دلیل می ‌توان از آن در صورت وجود قند در ادرار و معالجه دیابت استفاده کرد.
  • حدود ۳۰ گرم عصاره ی برگ شاتوت برای گزیدن جانوران گزنده و حشرات گزنده تاثیر گذار است.
  • آب دم کرده ریشه توت و شاتوت که با حدود ۴۰ گرم ریشه دم شده باشد برای دفع انگل کدو خصوصا اگر برگ شفتالو به آن اضافه کرده باشند، مفید است.
  • خوردن دم کرده برگ آن نیز همین اثرات را دارد.
  • مزمزه آن برای درد دندان و کمپرس آن برای تحلیل ورم‌ های روده سودمند است.
  • تقویت حافظه با شاتوت‌:

      پژوهشگران به تازگی دریافتند با گنجاندن میوه‌هایی مانند شاتوت در رژیم غذایی خود می‌ توانند عملکرد مغز را بهبود بخشیده و آن را تقویت کنند.
  • این محققان معتقدند فلاوونوئیدها از جمله آنتوسیانین و فلاوانول ‌های موجود در این میوه و خانواده آن از طریق راه ویژه ‌ای در هیپوکامپوس مغز می‌ توانند
  • پروتئین‌ های خاصی را فعال کرده و حافظه را تقویت کنند.
  • هیپوکامپوس بخشی از مغز است که یادگیری و حافظه را کنترل می ‌کند.
  • دکتر مت ویتمن محقق دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا معتقد است تقویت حافظه درازمدت و کوتاه‌مدت در سطح ملکولی در نورون‌ ها کنترل می ‌شود ولی خوردن این میوه خوشمزه می‌ تواند ظرفیت حافظه را تا حد زیادی افزایش داده و منجر به تقویت آن شود.
  • توجه:

    – یادتان باشد شاتوت را با شکم پر نخورید، چون تولید گاز و نفخ می‌کند.
    – اگر شاتوت را روی غذایی مانند ماست بخورید تولید اسهال می‌کند.
    – بعد از خوردن شاتوت، غذا و خوراکی‌های ترش میل نکنید.
    – یک خاصیت جالب شاتوت آن است که مالیدن برگ شاتوت روی پوست، رنگ حاصل از میوۀ آن را از بین می‌برد.

    http://salamatattari.blogfa.com/http://www.palmgarden.ir/http://jamejamonline.ir/

    دسته :  خواص میوه ها

    دیدگاه ها