میوه من

منو

زردآلو

زردآلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت.
ارتفاع درخت زردآلو تا ۶ متر هم می رسد . برگ های آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گل های آن درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است . میوه آن گوشتی و زرد رنگ ، با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان می رسد. هسته آن صاف ، قهوه ای و بیضی شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهی شیرین و گاهی تلخ می باشد.

ترکیبات:

در صد گرم زردآلو مواد زیر یافت می شود:

  • انرِژی………………………….۳۶/۱۵۳ کیلو کالری
  • آب……………………………..۸۷درصد
  • فیبر……………………………۱/۲گرم
  • پروتئین………………………..۰/۱ گرم
  • شکر…………………………..۰/۸ گرم
  • ویتامین آ …………………… ۴۲۰ میکروگرم
  • ویتامین ث …………………….۵ میلی گرم
  • ویتامین ب ۱ ………………….۰۶/۰میلی گرم
  • ویتامینب ۲……………………۰۵/۰میلی گرم
  • ویتامین ب ۶…………………..۰۶/۰میلی گرم
  • ویتامین ای…………………….۵/۰میلی گرم
  • سدیم………………………….۲ میلی گرم
  • پتاسیم……………………….۳۰۰میلی گرم
  • فسفر……………………….. ۲۰میلی گرم
  • منیزیم…………………………۱۲ میلی گرم
  • آهن……………………………۸/۰میلی گرم
  • مس…………………………..۰۶/۰میلی گرم
  • سلنیوم………………………..۱ میلی گرم
  • روی……………………………۱۰/۰میلی گرم
  • کلسیم………………………..۲۰ میلی گرم
  • خواص درمانی و داروئی

    زرد آلو از سری میوه های پرخاصیت است. برای کسانی قصد اضافه کردن وزن خود را دارند استفاده از جوشانده برگ زرد آلو توصیه میشود. این جوشانده اشتها آور بسیار خوبی است . هسته ی زردآلو نیز خالی از خاصیت نبوده و از خواص آن میتوان به ضد صرفه بودن و تصفیه کنندگی خون اشاره کرد.

    ۱- زردآلو بازکننده گرفتگی‌های مجاری عروق و نرم کننده سفتی‌ها می‌باشد. ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.

    ۲- زردآلوی شیرین، ملین است.

    ۳- بدبویی دهان را از بین می‌برد.

    ۴- خیس کرده برگه آن صفراآور و ملین است، آخر شب میل شود.

    ۵- خیس کرده برگه آن تشنگی را فرو می‌نشاند. ۱۰ صبح و ۵ عصر یا هنگامی که عطش دارد از همه بهتر است.

    ۶- زردآلو برای سردمزاجان و کسانی که معده ضعیف دارند و اشخاص کهنسال مضر است. اگر چنانچه میل نمودند بالای آن کمی انسیون بجوند.

    ۷- هیچگاه بعد از مصرف این میوه آب سرد نخورید.

    ۸- هیچگاه بعد از غذا این میوه را نخورید.

    ۹- خوردن این میوه صبح ناشتا خوب نیست ممکن است باعث دل درد شود. اگر چنین شد کمی از کوبیده انسیون با شکر میل شود.

    ۱۰- مغزهسته این میوه اگر تلخ باشد طبع آن گرم و خشک است.

    ۱۱- دانه شیرین آن مقوی نیروی جنسی است و چون دیرهضم است باید با نمک بو داده و خورده شود.

    ۱۲- برای از بین بردن کرم معده ۵ گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتیاط مصرف شود.

    ۱۳- برای خرد کردن سنگ مثانه ۵ گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتیاط مصرف شود. سپس هر ۴ ساعت یک لیوان عرق خارشتری.

    ۱۴- برای تسکین بیشتر دردگوش و رفع سنگینی شنوایی چند قطره از روغن دانه تلخ این میوه در گوش بچکانید. البته بهتر است با پزشک متخصص مشورت شود. زیرا گوش مجرای خارجی برای بیرون راندن روغن ندارد در نتیجه باید شستشو شود.

    ۱۵- دم کرده برگ آن کشنده کرم معده است.

    ۱۶- شکوفه‌های خشک شده این میوه خونریزی داخلی و بیرونی را بند می‌آورد.

    ۱۷- زردآلو ضد سرطان است (مخصوصاً سرطان ریه و لوزالمعده).

    ۱۸- سعی کنید از دانه تلخ این میوه استفاده نکنید چون سمی است.

    ۱۹- برای کسانی که لاغر هستند خوردن این میوه در فواصل غذا مفید است.

    ۲۰- زردآلو درمان کننده کم خونی است.

    ۲۱- کسانی که کارهای فکری زیاد دارند خوردن زردآلو را فراموش نکنند.

    ۲۲- زردآلو یکی از میوه‌های خوبی است که ورزشکاران بعد از ورزش می‌توانند بخورند. به شرط آنکه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان می‌توانند از برگه این میوه استفاده کنند و در تابستان اگر می خواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خیسانده در آب استفاده شود.

    ۲۳- برای اینکه کمتر عصبانی شویم در فواصل غذا این میوه را مصرف کنیم.

    ۲۴- ماسک آن لطیف کننده پوست صورت و گردن می‌باشد.

    ۲۵- وجود فلوئور در زردآلو از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

    ۲۶- برای جلوگیری از نفخ خوب است که هسته آن را هم بخوریم.

    ۲۷- برای درمان اسهال ۱۰ گرم برگ خشک آن را با آب سرد میل نمایید.

    ۲۸- جوشانده شکوفه زردآلو ضد خونریزی است کسانی که خون دماغ می‌کنند چند قطره از جوشانده را در بینی بچکانند خون بند خواهد آمد.

    ۲۹- جوشانده برگه زردآلو اسهال‌های صفراوی را درمان می‌کند.

    ۳۰- زردآلوی نرسیده برای معده ضرر دارد مخصوصاً کسانی که زخم معده و یا اثنی عشر دارند.

    ۳۱- بهترین زمان خوردن زردآلو آن است که ۲ ساعت از غذا گذشته باشد و از درخت زردآلویی که در باغچه منزل کاشته‌اید بکنید و میل بفرمایید.

    ۳۲- هیچ گاه بعد از غذا مخصوصاً بعد از شام این میوه را نخورید.

    ۳۳- یک ساعت بعد از خوردن زردآلو در آب سرد استحمام نمایید.

    ۳۴- برگه زردآلو خیس شده در آب جهت رفع گرمازدگی مفید است.

    ۳۵- پتاسیم و اسیدهایی که در زردآلو وجود دارد موجب لینت مزاج و فعالیت کلیه می‌گردد.

    ۳۶- برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.

    ۳۷- پوست‌هایی که خیلی خشک هستند چند برگه خشک زردآلو را در روغن زیتون خیس نموده سپس کوبیده بصورت ماسک روی پوست صورت بگذارید.

    ۳۸- برای ترک دست و پا از ترکیب برگه این میوه که در روغن بادام زمینی خیسانده استفاده شود.

    ۳۹- کسانی که بیماری کبدی دارند سعی کنند کمتر از این میوه بخورند یا اینکه بصورت خشک یا مربای آن را بخورند.

    ۴۰- زردآلو برای خانمهای حامله به عنوان عصرانه بسیار مفید است.

    ۴۱- کسانی که لک و پیس دارند کمتر از این میوه استفاده کنند.

    ۴۲- صمغ درخت این میوه نرم کننده سینه می باشد بصورت مکیدن.

    زردآلو_میوه من

    مصرف زردآلو در بارداری و شیردهی:

  • شنیده شده است که مصرف این میوه در بارداری موجب پسردارشدن میشود.
  • مصرف آن برای خانمهای حامله به عنوان عصرانه بسیار مفید است.
  • کارشناسان توصیه می‌کنند مادران شیرده برای افزایش شیر خود، زردآلو را در رژیم غذایی روزانه خود وارد کنند؛ زردآلو حاوی ویتامین C و سایر ویتامین‌ها به مقدار زیاد می‌باشد و از طرفی برای نوزاد نیز مفید است.
  • فواید زردآلو برای پوست:

  • پوست‌هایی که خیلی خشک هستند چند برگه خشک زردآلو را در روغن زیتون خیس نموده سپس کوبیده بصورت ماسک روی پوست صورت بگذارید.
  • برای ترک دست و پا از ترکیب برگه زردآلو که در روغن بادام زمینی خیسانده استفاده شود.
  • برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.
  • خواص هسته زردآلو:

  • اگر زردآلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید ، دچار نفخ معده نخواهید شد.
  • مصرف مغز هسته زردآلو به‌عنوان داروی سینه‌درد، سرماخوردگی و نیز برای تقویت عمومی بدن و همچنین افزایش نیروی جنسی توصیه می‌شود
  • هسته این میوه تقویت کننده قوای جنسی است.
  • اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانید ، صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند.
  • روغن هسته برای نرم کردن پوست مفید است .
  • روغن هسته اگر تلخ باشد ، کرم معده و روده را از بین می برد.
  • روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.
  • بهترین زمان مصرف زردآلو:

  • بهترین زمان خوردن این میوه آن است که ۲ ساعت از غذا گذشته باشد و از درخت زردآلویی که در باغچه منزل کاشته‌اید بکنید و میل بفرمایید.
  • هرگز این میوه را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
  • مضرات زردآلو:

  • از زیاده روی در مصرف این میوه خودداری کنید ، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال می شوید.
  • این میوه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است ، لذا برای سرد مزاجان مضر است.
  • کسانى که دچار سوزش یا نفخ معده هستند، از مصرف زیاد آن پرهیز کنند.
  • زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است.
  • بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند.
  • به آن دسته از افرادی که در معده‌شان احساس سوزش می‌کنند یا از ناراحتی‌های کبدی در رنج هستند توصیه می‌شود که زردآلو نخورند.
  • مصرف زیاد آن باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود.
  • افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیاد خوردن این میوه پرهیز کنند.
  • کنسرو این میوه ممکن است باعث تحریک آلرژی یا بروز سردرد بشود.
  • مغز:

    شیر بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهیه می کنند . برای تهیه آن ۵۰ گرم مغز بادام را کاملا آسیاب کرده که بصورت پودر در آید . سپس مقدر ۵۰ گرم شکر یا قند به آن اضافه کرده و با یک لیتر آب مخلوط می کنند مایعی مانند شی بدست می آید.

    مغز بادام:

    معمولا بصورت خشک شده و خام و یا بوداده مصرف می شود.

    http://7ganj.ir/http://www.akairan.com/http://www.hidoctor.ir/

    دسته :  خواص میوه ها

    Tags:  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    دیدگاه ها