میوه من

منو

طالبی و خاصیت آن

طالبی یکی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر عطر و طعم دلپذیرش بسیار محبوب است. نام انگلیسی آنCantaloupe است که از نام یک دهکده در ایتالیا به نامCantalup گرفته شده که در این محل طالبی برای اول بار در سال ۱۷۰۰ میلادی کاشت شده است. این میوه متعلق به خانواده خیار و کدو است. گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمک از میوه های پرآب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمک است. قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمک عبارتند از:میوه و تخم میوه.

مواد موجود در ۱۰۰ گرم طالبی: ویتامین C 67.52 میلی گرم/ ویتامین A 5158.40 واحد / پتاسیم ۴۹۴.۴۰ میلی گرم / ویتامین B6 0.18 میلی گرم / فولات ۲۷.۲۰ میکرو گرم/ فیبر ۱.۲۸ گرم/ ویتامین B3 0.92 میلی گرم/

خواص درمانی

۱- این میوه میوه ای اشتها آور است.

۲- این میوه، ادرارآور، نرم کننده (ملیّن) و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.

۳- خوردن آن، بعد از غذا برای درمان کم خونی مفید است.

۴- مصرف این میوه برای کسانی که سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.

۵- گرمک سرشار از ویتامین های آ وث و سلولز است.

۶- گرمک ملّین است؛ مخصوصاً برای کسانی که از یبوست می نالند مفید است.

۷- گرمک و طالبی، تشنگی را در تابستان تسکین می دهد.

۸- گوشت این میوه برای تسکین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست موثر است.

۹- آب این میوه برای نرم نمودن پوست مفید است.

پیشگیری کننده انواع سرطان:

ویتامین C بالایی که در طالبی وجود دارد به همراه بتاکاروتن، احتمال بروز سرطان هایی نظیر سرطان ریه، پستان، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد کاهش می دهد. این دو ماده مغذی (ویتامین C و بتاکاروتن) با فعالیت آنتی اکسیدانی که دارند، از فعالیت تخریبی رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و مانع تشکیل غدد سرطانی می شوند.

طالبی علیه آسم و برونشیت:

  • مطالعات نشان داده‌اند، بچه‌هایی که از آسم رنج می‌برند، در صورت استفاده‌از میوه‌هایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه می‌کنند. از این رو، استفاده از آن در میان وعده‌ها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار کمک‌کننده است.
  • محققان عقیده دارند که خاصیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین C خاصیت ضد التهابی نیز دارد و این خاصیت مانع از شدت یافتن علایم آسم در بیماران می شود. به علاوه، آنتی اکسیدان های موجود در آن از بروز التهاب مزمن برونش‌ها نیز جلوگیری می‌کند، به همین دلیل مصرف روزانه آن برای بیمارانی که از مشکلات تنفسی رنج می‌برند، بسیار مفید شناخته شده است.
  • طالبی_میوه من

    درمان کننده یبوست:

  • طالبی حاوی فیبرهای حلّالی مثل پکتین است که نقش مهمی در هضم غذا دارند. این فیبرها آب را جذب کرده، حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به این ترتیب عبور آن‌را از روده‌ها آسان می‌کند. اگر دچاریبوست موقت شده‌اید به آن اعتماد کنید.
  • بهتر است برای درمان یبوست قبل از غذا از این میوه استفاده کنید.
  • البته توجه داشته باشید که در مصرف این میوه زیاده‌روی نکنید. تحمل فیبرهای موجود در طالبی در افراد مختلف متفاوت است.
  • در برخی افراد مصرف زیاد این میوه باعث اسهال یا نفخ می‌شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است زیاده‌روی نکرده و به همان یک قاچ بسنده کنید.
  • ادرار آور:

    از آنجایی که این میوه سرشار از پتاسیم است می‌تواند به دفع آب بیش از حد بدن کمک کند. در واقع ایجاد تعادل بین سدیم (نمک) و پتاسیم نمی‌گذارد بافت‌های بدن به دلیل احتباس آب متورم شوند. یعنی اینکه احتباس آب بافت‌های بدن را کاهش می‌یابد.

    مصرف طالبی در رژیم های کاهش وزن:

    با وجود اینکه این میوه طعم شیرینی دارد اما چون از ۹۰ درصد آب تشکیل می‌شود کم کالری است. در واقع در هر ۱۰۰ گرم طالبی ۳۰ تا ۵۰ کیلو کالری وجود دارد و حاوی حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد قند است. پس با خیال راحت در برنامه های کاهش وزن خود میتوانید از آن استفاده کنید.

    اگر میخواهید شکمتان کوچک شود قبل از ناهار طالبی بخورید.

    طالبی منسب برای پوست:

  • طالبی موجب طراوت و شادابی پوست بدن میشود و در واقع یک برنزه کننده‌ی طبیعی است و رنگ و رویتان را باز می‌کند.
  • آب این میوه برای نرم نمودن پوست مفید است.
  • پروتئین موجود در آن، در حفظ سلامت مو و ناخن موثر است.
  • برای شادابی پوست از ماسک طالبی استفاده کنید : بدین صورت که گوشت آن را له کرده و کمی کتیرا با آن مخلوط کرده بصورت ماسک روی صورت بگذارید.
  • برای از بین بردن چین و چروک صورت گوشت له شده طالبی را با سفیده تخم مرغ مخلوط کرده روی صورت بمالید.
  • گوشت این میوه را اگر روی سوختگی های سبک و سطحی یا ورم پوست بگذارند، آن را تسکین داده و شفا می بخشد.
  • تذکر:

    ۱- کسانی که مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند و یا آن را مصرف نکنند.
    ۲- کسانی که ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند.
    ۳- در برخی افراد مصرف زیاد طالبی باعث اسهال یا نفخ می‌شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است درمصرف آن زیاده‌روی نشود.

    hhttp://7ganj.ir/http://www.asriran.com/http://www.tebyan.net/
    فواید تغذیه ای:این میوه یکی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یک فنجان آب طالبی فقط ۵۶ کالری انرژی وجود دارد ولی ۱۲۹% نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می کند که تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.

    دسته :  خواص میوه ها

    دیدگاه ها