میوه من

منو

 

نارنگی

نارنگی میوه ای خوشمزه که خیلی ها دوستش دارند، به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، نارنگی یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است، د این بخش از سایت آکاایران قصد داریم تا شما را با نارنگی و خواص آن آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

ارزش غذایی:

نارنگی دارای ویتامین های A ، B1 ، B2 ،C پروتئین ، چربی ، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم می باشد.

فواید درمانی:

  • طبیعت این میوه سرد است
  • منبع غنی ویتامین C است.
  • منبع غنی بتاکاروتن است.
  • برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
  • به اعتقاد برخی، به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده‌اش، می‌تواند در درمان سفلیس موثر باشد.
  • دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.
  • مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است
  • این میوه خون را تصفیه و زیاد می کند.
  • اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.
  • نارنگی علاوه بر خاصیت اشتهاآوری از جمله میوه‌هایی است که برای قلب و معده مقوی بوده و به‌عنوان یک اشتهاآور طبیعی برای بیماران کم‌اشتها و افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند، تجویز می‌شود.
  • کارشناسان تغذیه می‌گویند این میوه به دلیل داشتن ویتامین‌های ث، آ و ب مفرح قلب است و می‌تواند اعمال قلب را تنظیم کند.
  • این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می‌تواند سموم بدن را دفع کند.
  • پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج می‌برند نیز توصیه می‌کنند.
  • این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد.
  • نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
  • این میوه به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود
  • به طور کلی این میوه پرخاصیت، برای درمان بیماری‌های زیر مفید است:

  • چاقی
  • برونشیت
  • التهاب ریه
  • آسم
  • زکام
  • فشارخون بالا
  • بیماری‌های مختلف پوستی
  • خواص پوست نارنگی:

    طبق گفته ی متخصصان تغذیه جویدن پوست این میوه کلسترول مضر را کاهش می دهد و اثر آن همانند داروهای شیمیایی است که البته عوارض آن را ندارد.
    آنزیم های موجود در سلول های سرطانی از طریق ترکیبی به نام Q40 موجود در پوست نارنگی از بین می رود.
    خوردن پوست این میوه از بیماری قلبی پیشگیری می کند.
    آنتی اکسیدان پوست نارنگی ۲۰ برابر میوه ی نارنگی است.
    ناراحتی های عصبی، افسردگی، استرس و اختلالات مربوط به خواب را برطرف می کند.
    بیشتر اختلالات گوارشی را می توان با استفاده از پوست این میوه برطرف کرد.
    مصرف آن برای جذب غذا مفید است. نفخ و حالت تهوع را برطرف می کند. با تحریک سیستم لنفاوی، به دفع مایعات اضافه کمک و با چاقی مفرط نیز مقابله می کند.
    از پوست سبزرنگ این میوه برای درمان فشارخون پایین و التهاب استفاده می شود.
    بر اساس طب چینی، پوست این میوه اختلالات طحال و ریه را برطرف می کند.
    پوست نارنگی را پس از شستن در فر یا زیر نور خورشید خشک کنید و به شکل پودر در بیاورید. این پودر را می توان روی تمامی غذاها از جمله خورشت، سوپ، برنج، چای، مرغ و… اضافه کرد.

    مضرات زیاده روی در مصرف نارنگی:

    زیاده روی در مصرف این میوه موجب افزایش گاز روده شده و ناراحتی های گوارشی برای مصرف کننده به همراه می آورد.
    نارنگی از آن جهت که راحت ترین میوه برای خوردن است و پوست آن به سادگی جدا می شود بیشتر توسط بچه ها خورده می شود. بنابراین باید مراقب بچه ها بود زیرا مصرف بیش ازاندازه این میوه آن ها را به اسهال و کندی عملکرد روده ها مبتلا می کند.
    یکی دیگر از عوارض مصرف بیش ازاندازه نارنگی بروز آفت و التهاب در دهان و زبان مصرف کننده است.
    دقت گنید که هرگز نارنگی را به صورت مخلوط با شیرگاو میل نکنید. ترکیب این ۲ موجب بروز دردهای شکمی می شود.

    منابع۷ganj.ir

    دسته :  خواص میوه ها

    دیدگاه ها